T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Kirklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü 3. Çocuk Şenliği Gerçekleşti

03/12/2018 14:50:47 - 03/12/2018 14:50:47 - 20858 Okunma

1 Aralık 2018 Cumartesi günü, Rektörlük Kültür Merkezi alt salonda gerçekleşen “3. ÇOCUK ŞENLİĞİ” büyük beğeni ve ilgi topladı. Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün  alt kolu olan “GRUP EBE SOBE” 4 adet çocuk oyunuyla minikleri mutlu etti. Sadece çocukların değil büyüklerin de beğenisini toplayan oyunlar sonrasında, çocuklara hikâye kitabı ve boyama kitabı çeşitli çizgi karakterler tarafından dağıtıldı. Saat 13.00’da başlayan şenlik 17.00’da son buldu. Doyasıya eğlenen çocuklar ve aileleri şenlikten mutlu bir şekilde ayrıldı.

“DERİNLERDEKİ SERÜVEN” adlı oyunla başlayan şenlik deniz altındaki iki küçük balığın evleri olan deniz için ettikleri mücadeleyi anlatıyor. Devamındaki oyun olan “CARL ORFF’UN GEMİCİLERİ” bir gemideki 4 tayfanın eğlence dolu maceralarının denizden çıkan gizemli bir sandıkla devam ettiği güzel maceraları anlatıyor. Her oyundan sonra çocuklara oyunu beğenip beğenmedikleri ve akıllarına bir soru takılıp takılmadıkları oyuncular tarafından soruldu. Çocuklar sorularını çok heyecanlı bir şekilde sordular ve daha sonrasında eğlenceli dans müzikleriyle birlikte oyuncularla doyasıya dans ettiler. Şenlikteki oyunlar Mısırdaki küçük bir kralı anlatan çocuklara müze ve tarih sevgisi aşılayan “ÇOCUK KRAL” ile devam etti. Çocuklar “ÇOCUK Kral’daki” dansları merakla izleyip taklit etmeye çalıştılar. Şenlik girişinde Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü üyeleri tarafından verilen balonlarla danslarına hareket kattılar. Şenliğin son oyunu olan “UZAY YOLCULUĞU” uzaydaki uzay üssünde olan kişilerin hikayesini anlatıyor. Meldone gezegeninde meydana gelen talihsiz bir olaya müdahale eden 4 kişinin maceraları çocukları uzayın sihirli dünyasına çekmeyi başardı. 

“GRUP EBE SOBE” çocuk oyunu sorumlusu olan CEYLAN ALTINÖZ, şenlik sonunda Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü’ne ve Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü başkanı olan BARIŞ KOKU’ya teşekkürlerini iletti. Şenlikte akılda kalan en güzel anı çocukların yüzündeki gülümseme oldu.

KLU TİYATROKULÜBÜ EBESOBE TİYATRO

Facebook Twitter Google Plus
çocuk şenliği
ebe sobe
ebe sobe
ebe sobe
ebe sobe
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.