Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Spor Hizmetleri

26/08/2014 14:03:33 - 06/07/2020 14:03:33 - 32667 Okunma

Spor Hizmetlerimiz;

Kırklareli Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde spor hizmetlerimizin amacı; öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, sosyal durumlarının iyileşmesine, yeteneklerinin ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine olanak verecek hizmetler sunmak, onları ruhsal ve bedensel sağlıklarına özen gösteren bireyler olarak yetiştirmek, birlikte düzenli ve disiplinli çalışma, dinlenme ve eğlenme alışkanlıkları kazandırmaktır.

Üniversitemiz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ve görevlendirilen Spor Koordinatörü işbirliği ile öğrencilerimize spor yapma imkanı sağlanmaktadır. Öğrenci Topluluklarımız içerisinde de birçok branşta spor topluluğumuz bulunmaktadır. 2014 yılında, 16 Branşta, 10 Takımla, Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalara katılım sağlanmıştır. Nisan ayında başlayan Spor Şenlikleri Grup Müsabakaları, Mayıs ayında ve şenlik haftası içerisinde gerçekleşen final karşılaşmaları ile sonuçlandırılmaktadır. Ayrıca Şenlik haftası içerisinde eğlenceli yarışma aktiviteleri düzenlenmektedir .

Üniversitemiz yerleşkelerinde açık ve kapalı spor tesisleri bulunmakta olup; bu tesislerimizde, öğrencilerimize ve personelimize boş zamanlarında spor yapma imkanı sağlanmaktadır. Üniversitemizde; 2 adet Kapalı Spor Salonu, 2 adet Açık Futbol Sahası, Basketbol, Voleybol Sahaları yer almaktadır. Ayrıca Kayalı kampüsünde bulunan Kayalı Kapalı Spor Salonunda Tırmanma Duvarı bulunmakta olup bu branşla ilgili gerekli eğitimler verilerek yurtiçi ve yurtdışıdaki aktivitelere katılım sağlanmaktadır.Ayrıca su sporlar ile ilgili öğrenci kulübümüzün öğrencilerine gerekli eğitim verildikten sonra havuzda ve açık denizde dalgıçlık etkinliği düzenlenmektedir.

KLU

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.