Kültür Hizmetleri

27/08/2014 11:20:28 - 01/07/2020 11:20:28 - 26768 Okunma

Kırklareli Üniversitesi, öğrencilerine mesleki formasyon kazandırmanın yanı sıra kültürel ve sanatsal anlamda yeterlikler kazandırmayı da öncelikli hedefi olarak belirlemiştir.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız bünyesinde yer alan Kültür Merkezi’nin yönetimi, Üniversitemiz Yerleşkelerinde yapılacak sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlik yazışmalarının takibi, sonuçlandırılması, Üniversiteler Arası Sosyal-Kültürel faaliyetlere ve spor müsabakalarına üniversitemiz öğrencilerinin katılımının sağlanması ve üniversitemiz öğrenci kulüplerinin denetimi, kuruluş, güncelleme ve etkinlik evraklarının takibi, sonuçlandırılması işlerini sürdürmektedir.

Öğrencilerin kültürel, sanatsal ve sosyal faaliyetlere ilgi duymalarını ve serbest zamanlarını ilgi duydukları branşlarda değerlendirebilmeleri için çalışmalar yapmak, enerjilerini bu olumlu yöne yöneltmek, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını, kültür, sanat ve sosyal faaliyetleri izlemelerini, isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını da sağlamak amacıyla hizmetler üretmekte, öğrenci kulüplerinin gerçekleştireceği etkinliklere imkânlar çerçevesinde destek olmalıdır.

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olarak Kültür Merkezi bünyesinde bir adet çok amaçlı kullanılmak üzere 380 koltuklu salon, bir adet 180 koltuklu salon ve sergi salonu bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Kültür Merkezi Fuaye kısmı da kokteyl düzenlenmesine de uygundur.

KLU