Kırklareli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü Down Sendromu Farkındalık Etkinliği Gerçekleştirdi

26/03/2019 09:26:25 - 26/03/2019 09:26:25 - 22375 Okunma

Üniversitemiz Sosyal Hizmetler Kulübü, 22 Mart Cuma günü Down Sendromuna farkındalık yaratmak, onların mutluluğu ile mutlu olmak için Kırklareli Özel Can Dostum Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nde 21 Mart Down Sendromu Farkındalık gününe istinaden çok keyifli ve eğlenceli etkilikler düzenledi.

Etkinlik saat 14:30 da Kırklareli Merkez Koca hıdır mahallesinde faaliyet gösteren Kırklareli Özel Can Dostum Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi’nde  Kırklareli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü öğrencilerinin toplanmasıyla başladı.Etkinlikte Kırklareli Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri ve Özel Can Dostum Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi öğretmenleri ve çocuklar eşliğinde baharında başlamış olması sebebiyle çiçekler ekildi. Merkezi’nde  Kırklareli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü öğrencileri beyaz bir bezin üzerine down sendromunun artı bir kromozom farklılığını içeren artı bir yazısıyla birlikte çeşitli farkındalık figürleri çizdiler ve çocuklarla birlikte renkli  el boyalarıyla minik ellerle birlikte el bastılar.Ardından yüz boyama,çuval yarışı,ip atlama,sandalye kapmaca vb. oyunlarla devam etti.

Kırklareli Üniversitesi Sosyal hizmet Kulübü öğrencileri adına kulüp başkanı Erman Civan ‘’Biz Kırklareli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü olarak iki yıldır üniversitemiz öğrencileri eşliğinde üniversitemiz bünyesinde ve Kırklareli çevresinde çocuk,yaşlı,engelli vb. dezavantajlı bireylerin sorunlarına farkındalık yaratmaya öğrenci kulübümüzünde ismini taşıyan sosyal hizmet kavramı içerisinde birlikte güçlü olmaya ve güçlendirmeye,toplumumuz ve öğrenci arkadaşlarımız üzerinde bu faaliyet alanları çerçevesinde farkındalık yaratarak bilinçlendirmeye çalışıyoruz.Bugün buraya down sendromunun hastalık değil bir farklılık olduğunu,hayatın farklılıklar güzel olduğunu gerçek dostların kromozom saymayacağı,hayatın tüm renkleri gibi farklılıkların dünyamıza renk katacağı mesajını vermeye ve farkındalık oluşturmak için geldik.Bize bu noktada destek sağlayan Kırklareli Özel Can Dostum Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi yetkilileri ve çok değerli öğretmenlerine de çok teşekkür ederiz.’’ dedi.

sosyal hizmet farkındalık down sendromu rehabilitasyon

sosyalhizmet1
sosyalhizmet2